A+ A A-

Regionalno i savezno takmičenje iz mektepske pouke u Njemačkoj

U njemačkom džematu Tuttlingen 13. juna 2010. godine održano je regionalno tamičenje iz mektepske pouke za regiju Stuttgart gdje je učešća na takmičenju uzelo sedam džemata. Takmičari su ove godine bili podijeljeni u dvije starosne grupe. Prva grupa su takmičari do 11 godina, a druga od 12 do 16 godina. Takmičenje se odvijalo u dvije discipline a to su testovi iz ibadata i takmičenje iz učenja Kur'ana.

takmicenje-njemacka-2010-1

U kategoriji do 16 godina prvo mjesto je zauzela Aljović Anesa iz IKZ Stuttgart, a drugo mjesto Hodžić Burhan iz I.K.C. Ulm.

Nakon ispravljanja testova i bodovanja rezultati su bili sljedeće:

  • U kategoriji do 12 godina prvo mjesto je osvojio džemat Tuttlingen, drugo Kircheimteck i treće I.K.C. Ulm.
  • U kategoriji do 16 godina prvo mjesto je pripalo IKZ Stuttgartu, drugo Sindelfingenu i treće I.K.C. Ulmu.

takmicenje-njemacka-2010

Na istom principu je održano i savezno takmičenje u Frankfurtu gdje je učešća uzelo 7 džemata a poredak je u oblasti testiranja bio sljedeći:

  • Prvo mjesto u kategoriji do 11 godina je osvojio džemat Nirnberg, drugo džemat Sabur-Minhen i treće džemat Tuttlingen.
  • U kategoriji do 16 godina poredak je bio sljedeći. Prvo mjesto je pripalo džematu Kamp-Lintfort, drugo Nirnebrgu i treće Dortmundu.

U takmičenju iz kiraeta poredak je bio sljedeći:

  • Do 11 godina prvo mjesto je osvojila Bašić Lejla džemat Sindelfingen, drugo Čokić Sedad džemat Dortmund i treće mjesto Šehić Jasmina I.K.C. Ulm.
  • U kategoriji do 16 godina prvo mjesto je pripalo Aljović Anesi IKZ Stuttgart, drugo Hodžić Burhanu I.K.C. Ulm i treće Mujaknović Behaudinu džemat Sabur.

Bilal ef. Hodžić