A+ A A-

5. konferencija muslimanske mladeži IZ u Hrvatskoj

Godišnji susret muslimanske mladeži Islamske zajednice u Hrvatskoj sihroniziran je kroz Konferenciju muslimanske mladeži koja se u kontinuitetu održava već 4 godine. Svaki Medžlis delegira određen broj omladine koja sudjeluje na Konferenciji. Konferencija muslimanske mladeži se sastoji iz dva dijela: radnog dijela u kojem su predviđena predavanja, radionice,  rasprave, diskusije te slobodno druženje uz rekreativni dio.

konferencija-iz-hr-mladez-osijek-2010

Ovogodišnja 5. konferencija muslimanske mladeži održana je 15. i 16.05.2010. godine u mjestu Bizovac, poznatom po Bizovačkim toplicama nastalim na davno nestalom Panonskom moru. Bizovac je 20-ak kilometara udaljen od Osijeka tako da je ovogodišnji domaćin u organizacijskom dijelu bio Omladinski klub Medžlisa IZ-e Osijek dok je pokrovitelj cjelokupne konferencije Mešihat IZ-e u Hrvatskoj.

Ovogodišnji predavači bili su hfz. Kenan ef. Musić sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu koji je govorio vrlo nadahnuto na temu Poslanikovog nasljeđa te glavni imam Medžlisa IZ-e Sisak Alem ef. Crnkić koji je govorio o ulozi i značaju omladine u islamu.

Konferencija je otvorena učenjem ašereta od strane glavnog imama osječkog Enesa ef. Poljića te obraćanjem predstavnika županijskih, gradskih vlasti i drugih vjerskih zajednica.

Ispred Mešihata IZ-e u Hrvatskoj sudionike je poselamio Mirza Šabić koji je poželio uspješan rad Konferencije i konstruktivne zaključke.

Sudionici Konferencije su nakon ručka u subotu (15.05.2010.) organizirano posjetili znamenitosti grada Osijeka. 

www.medzlis-sisak.net