A+ A A-

Fakultet islamskih nauka bogatiji za još jednog hafiza

S ponosom ističemo da je Fakultet islamskih nauka mjesto koje simbolizira stjecište vjere, znanja, mladosti, iskustva... Jedna od odlika fakulteta koja je prvenstveno njemu i svojstvena jeste zavidan broj profesora, ali isto tako i studenata koji su hafizi Kur'ana.

U tuzlanskoj medresi je 11.5.2010. godine upriličena hafiska dova novom mladu hafizu, studentu druge godine na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, Muameru Kadriću. Draž ovom događaju, koji predstavlja praktičnu realizaciju poruke koju ovaj fakultet nastoji promicati, dala je činjenica da su Muamerove kolege ujedinjenim naporom i voljom organizirali prevoz do mjesta hafiske dove. Put do Tuzle je protekao u izuzetno lijepoj, prijateljskoj atmosferi.

haf-dova-tuzla-2010

Sa studentima je putovao i prodekan za nastavu, prof. dr. Zuhdija Hasanović, koji je svojim prisustvom ovoj grupi, među kojima je bilo četvero hafiza, ali i hafizu Muameru, dao podršku i podstrek za zajednički rad na Allahovom putu. U Tuzli su gosti iz Sarajeva lijepo dočekani, a sama hafiska dova je bila izuzetno posjećena. Mnogobrojni hafizi su učili odlomke iz Kur'ana, dok je Muameru diplomu uručio zamjenik reisul-uleme, hfz. Ismet ef. Spahić.

Interesantno je spomenuti da je ovo bila 21. hafiska dova u Behram-begovoj medresi nakon agresije na BiH, što je činjenica koja izaziva divljenje i obavezuje nas na čestitanje rukovodstvu i profesorima ove medrese.

(www.fin.ba)