A+ A A-

Tešanj: Večer Kur`ana u džematu Miljanovci Novi

U prelijepoj džamiji ovog džemata (izgrađenoj na mjestu porušene u ratu) u petak, 7. maja 2010. godine, poslije akšam-namaza održana je centralna manifestacija Medžlisa IZ-e Tešanj u povodu 7. maja „Dana džamija"  kao veličanstvena „Večer Kur'ana" na kojoj su učenjem Kur'ana svojim umiljatim glasovima duše vjernika napojili: hafiz Nijaz ef. Malagić,  Mubin Neimarlija, hafiz Senad Podojak, kura-hafiz Abdulah Karabadžak iz Turske  i kura-hafiz Aziz Alili.

vecer-kurana-miljanovci-novi-tesanj  

Ugođaju smirenosti i ispunjenja vjerničkih duša  (a bila ih je puna i džamija i harem - preko 1000) doprinijeli su prigodnim obraćanjima: džematski imam hafiz Nermin ef. Ibrahimović prof.,  glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić  i Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.  

Veliku radost, posebno mlađim posjetiocima i rodbini, priuštila je dodjela  diploma i nagrada pobjednicima mektepskog takmičenja iz Kiraeta i Općeg znanja, diplome je uručio Muftija zenički a nagrade predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj hadži Edib Turalić.

Da ugođaj bude potpun pobrinula se i lokalna televizija „SMART" koja je sva dešavanja snimala, prenosila na velikom LCD ekranu u džamiji i bilbord platnu ispred džamije.

(www.iz-tesanj.ba)