A+ A A-

Tuzla: Ciklus tribina za ženu i porodicu

tuzlaAsocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Tuzla započelo je sa realizacijom ciklusa tribina za ženu i porodicu. Sama realizacija ovog projekta je zamišljena kroz višemjesečni ciklus tribina, sa aktulenim i zanimljivim temama, kako za ženu tako i za sve članove porodice. Cilj pomenutih tribina je da u vrtlogu današnjeg brzog načina života, ženi i drugim članovima porodice aktuelne teme predstave na jedan kreativan način, protkan duhom vjere, iskustvima samih predavača i korisnim savjetima za članove cijele porodice.  

Teme o kojima će se govoriti tokom ciklusa su raznovrsne a koncept je zamišljen tako da svakog mjeseca bude održana po jedna tribina. Ciklus tribina će trajati  pet mjeseci. Do sada su održane dvije tribine, prva pod nazivom "Duhovni put žene" i druga "Potencijali žene".

Ovog mjeseca održava se treća po redu tribina na kojoj će biti govora o zdravlju žene. Kako brinuti o svome zdravlju, koje su to najčešće greške koje pravimo, koliko nam je bitno naše duhovno zdravlje, neka su od pitanja koja će na ovoj tribini dobiti svoj odgovor.

Govornice na ovoj tribini biti će: Dr. Zehra Velić-Mehmedović i  prof. Azra Fazlović, dok će moderatorica ove tribine biti Amra Mustafić.

 Tribina će se održati 21. marta 2010. godine u Plavoj Sali BKC-a Tuzla sa početkom u 19,00 sati.