A+ A A-

Novi vakufski prostori u Tuzli

U četvrtak, 04.03.2010. godine, u Tuzli je potpisan Predugovor o zajedničkom ulaganju u izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u površini od 10.441 m2 na vakufskom zemljištu koje se nalazi pored rijeke Jala u Tuzli. Ugovor su potpisali Hasan ef. Spahić, predsjednik Medžlisa IZ Tuzla, Mevludin Zejćirović direktor firme Zejćirović d.o.o. Čelić, i mr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije.

tuzla_zejcirovic

U skladu sa potpisanim Predugovorom predviđeno je da ugovorne strane zajedničkim investiranjem vakufsko zemljište privedu krajnjoj namjeni na način da Medžlis IZ Tuzla predmetno zemljište površine 9.079 m2 ustupi za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u površini od 10.441 m2, a firma Zejćirović d.o.o. Čelić će obezbjediti finansijska sredstva za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa. Pod izgradnjom se podrazumjeva obezbjeđenje neophodne građevinsko-tehničke dokumentacije, saglasnosti, plaćanje svih vrsta renti, izgradnja objekata, njihovo uplanjenje i etažiranje.

Kao kompenzaciju za ustupljeno zemljište Vakuf će u vlasništvo dobiti 16 % prostora u izgrađenom stambeno-poslovnom kompleksu.