A+ A A-

Održana skupština Medžlisa IZ Zenica

U srijedu 24. februara 2010. godine održana je redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa IZ Zenica. Na sjednici je usvojen godišnji izvještaj o radu Izvršnog odbora za 2009. godinu sa općim smjernicama za rad u 2010. godini. Također, članovi Skupštine dali su saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2009. godine, završni račun za 2009. godinu i plan prihoda i rashoda za 2010. godinu.

IMG_5128

U svečanom dijelu sjednice muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović dodijelio je priznanja za doprinos iz oblasti nauke i za doprinos u afirmaciji Medžlisa IZ Zenica.

Dobitnik priznanja ''Muderris Muhamed Seid ef. Serdarević'' je dr. Nusret Isanović. Priznanje ''Muhamed Seid ef. Serdarević'' dodjeljuje se jednom godišnje za doprinos na polju vjere, nauke, kulture i drugih općekorisnih društvenih aktivnosti.

IMG_5160

Priznanje za doprinos u afirmaciji Medžlisa dodijeljeno je predsjedniku IO MIZ Zenica gosp. Muhamedu Begagiću, a priznanja za doprinos u afirmaciji Medžlisa i Muftiluka zeničkog, prije svega kroz nesebičnu pomoć u izgradnji vjerskih objekata, kao i pomoć u realizaciji edukativnih, socijalnih i drugih projekata Medžlisa i Muftiluka, dodijeljena su zeničkim privrednicima: Enesu Babiću, vlasniku i direktoru firme „Biss Tours" Zenica, Ismetu Begiću, vlasniku i direktoru firme „Almy" Zenica, Salki Džananoviću, vlasniku i direktoru firme „Džananović" Zenica i Edinu Beganoviću, vlasniku i direktoru firme „Agroekonomik" Zenica.

 Također, na sjednici su dodijeljena i priznanja najboljem muallimu, predsjedniku džematskog odbora i predsjedniku građevinskog odbora za proteklu godinu.

IMG_5152