A+ A A-

Crna Gora: Ambasador SAD-a posjetio Medresu u Podgorici

Ambasador SAD-a Roderik Mur sa saradnicima posjetio je danas podgoričku Medresu i razgovarao sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem, članovima Mešihata, predavačima i učenicima Medrese. Reis Rifat Fejzić je iskazao zadovoljstvo posjetom i istakao veoma dobru saradnju Islamske zajednice Crne Gore sa američkom Ambasadom.

posjeta-podgorica-2010-1

- Mi u Islamskoj zajednici smo veoma zahvalni američkoj Ambasadi i ambasadoru Muru što se uvijek odaziva na na naš poziv, i veoma je drag gost na našim manifestacijama i skupovima, jer nam njegovo prisustvo i prijateljska podrška koju iskazuje mnogo znači. - kazao je reis Fejzić.

On je podsjetio da su muslimani u Crnoj Gori, pripadnici bošnjačkog i albanskog naroda, iskazali veliku privrženost svojoj državi i dali izuzetan doprinos u izgradnji stabilnog multietničkog društva.

- Očekujemo da se dobro dobrim vrati, odnosno da država iskazuje veću spremnost u rješavanju naših potreba. Trenutno naša najveća potreba je licenciranje Medrese, odnosno da ona postane dio obrazovnog sistema Crne Gore, kao što je to urađeno i u svim drugim zemljama u okruženju. - naglasio je između ostalog Fejzić.

On je također istakao da škola kao što je Medresa sa svim njenim sadržajima i standardima to zaslužuje u potpunosti te da je također svjestan i svih prava i obaveza koji iz toga proizlaze.

Ambasador Mur je iskazao zadovoljstvo boravkom u Medresi te je istakao da je impresioniran objektom Medrese i njenim sadržajima, kao i svim onim što Islamska zajednica radi u Crnoj Gori.

posjeta-podgorica-2010

Mur je naglasio i da ima veoma dobre i prijateljske odnose sa institucijama Islamske zajednice i da želi da te odnose još više unapređuje.

- Crna Gora je dobar primjer u regionu kako se održava i njeguje međuetnička i međukonfesionalna tolerancija. Islamska zajednica u Crnoj Gori i njeni pripadnici imaju veoma značajnu ulogu u tome i mi to izuzetno cijenimo - kazao je ambasador Mur.

Prilikom posjete, ambasador Mur je obišao i zgradu Medrese i razgovarao sa učenicima i nastavnim osobljem.

(www.monteislam.com)