A+ A A-

Muftija zenički se susreo sa direktorom Međunarodne osnovne škole u Zenici

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović je u petak, 19. 02. 2010. godine, u svom uredu primio direktora Međunarodne osnovne škole Zenica gosp. Murata Onera, koji je u posjetu Muftijstvu zeničkom došao zajedno sa profesoricom Elmom Smailhodžić-Hadžić i direktorom Gradske biblioteke Zenica gosp. Midhatom Kasapom. Sastanku je prisustvovao i mr. Jakub ef. Salkica glavni imam MIZ Zenica.

IMG_5018

Međunarodna osnovna škola u Zenici, koja je sa radom počela u septembru mjesecu 2009. godine, dio je ‘'Bosna Sema'' obrazovnih institucija u okviru kojih još djeluju međunarodne škole u Sarajevu i Tuzli, Sarajevo koledž i Unsko-Sanski koledž u Bihaću.

Međunarodna osnovna škola Zenica ima jasnu viziju da postane moderna, respektabilna i autoritativna osnovnoškolska intitucija koja će zadovoljiti evropske i svjetske edukativne standarde, te mjesto gdje će učenici i nastavnici svoja znanja i iskustva stjecati u jednom, zaokruženom školskom kampusu.

Međunarodna osnovna škola Zenica smještena je na 5.500 kvadrata renoviranog prostora u naselju Bilmišće u Zenici. Godišnja školarina košta 1.020 EURA (2.000 KM). Nastava se odvija na engleskom jeziku, a učenicima je obezbijeđen cjelodnevni boravak i dva obroka.