A+ A A-

Skupština MIZ Žepče: Osuda terorističkog čina

Skupština Medžlisa Islamske zajednice Žepče u saopćenju za javnost osudila je teroristički čin paljenja vozila Medžlisa Islamske zajednice Žepče.

U saopćenju za javnost Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Žepče se kaže:

- Rano jutros, oko 4 h i 30 minuta, u centru Žepča, dogodio se teroristički čin. Ispred kuće predsjednika Medžlisa IZ-e Žepče zapaljeno je pogrebno vozilo, kombi mercedes, vlasništvo Medžlisa Islamske zajednice Žepče. U požaru je stradao i osobni automobil predsjednika MIZ-e Žepče, gosp. Armina Beće.

20022010074

Zahvaljujući intervenciji Armina, njegovog oca Mustafe i vatrogasaca, spašena je kuća i ostali objekti.

Prije dvanaest godina, na istom mjestu, podmetnuta je eksplozivna naprava pod automobil gosp. Mustafe Beće, koji je tada bio predsjednik Medžlisa IZ-e Žepče, a inače je otac sadašnjeg predsjednika, koji ni do dan danas nije rasvijetljen.  Da li su ova dva teroristička akta povezana i kakva im je pozadina, ostaje da se vidi.

20022010073

Skupština medžlisa IZ-e Žepče, na svom redovnom godišnjem zasjedanju najoštrije osuđuje ovaj terorističi napad na sigurnost i imovinu građana u Žepču.

S tim u vezi, tražimo energičnu akciju policije i drugih državnih organa, da se počinitelji ovog terorističkog akta što prije otkriju i privedu pred lice pravde, kaže se u saopćenju Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Žepče.