A+ A A-

Direktor Vakufske direkcije posjetio MIZ Trebinje

U utorak, 16.02.2010. godine, direktor Vakufske direkcije mr. Senaid Zajimović je zajedno sa sekretarom Direkcije Amelom Mešićem posjetio Medžlis IZ Trebinje u cilju sagledavanja stanja vakufske imovine na tom području.

Posjeta-trebinje

Glavni imam Medžlisa IZ Trebinje Husein ef. Hodžić i predsjednik IO Medžlisa Mustafa Fetahagić upoznali su direktora sa stanjem vakufske imovine u Trebinju, kao i sa neravnopravnim tretmanom prema vakufskoj imovini od strane Općine Trebinje u odnosu na imovinu Srpske pravoslavne crkve.

Posjeta-trebinje-1

Cilj posjete Medžlisu IZ Trebinje je bio da se pruži moralna i stručna pomoć u cilju zaštite, povrata i unaprijeđenja postojeće vakufske imovine u Trebinju, kao i u promociji kulture novih uvakufljenja. Pored toga, ovom posjetom Vakufska direkcija se detaljno upoznala sa postupkom tužbe koja je od strane Medžlisa podnesena protiv Općine Trebinje u vezi porušenih džamija u Trebinju u periodu 0d 1992. do 1995. godine.

Posjeta-trebinje-2

Tokom posjete predstavnici Vakufske direkcije zajedno sa domaćinima su obišli najznačajnije vakufe u Trebinju, te tri džamije-mesdžida čija je izgradnja u toku.

Na kraju posjete domaćini su izrazili zadovoljstvo posjetom predstavnika Vakufske direkcije uz želju da se ovakve i slične posjete češće realiziraju i od strane drugih organa Islamske zajednice.