A+ A A-

Proširenje internatskog bloka Medrese u Podgorici

medresa-podgoricaNakon iskazane realne potrebe za proširenjem internatskog kapaciteta Medrese u Podgorici, Islamska Zajednica u Crnoj Gori je odlučila ući u projekat izgradnje stambenog bloka za učenike, koji će biti funkcionalno pripojen sadašnjem kompleksu zgrade Medrese. Obzirom da broj učenika Medrese u Podgorici iz godine u godinu raste, a kako je intencija ove škole da svojim polaznicima ponudi najbolje i najkomfornije uslove, pristupilo se izradi projekta savremene, funkcionalne dodatne zgrade internata.

Prema urađenoj projektnoj dokumentaciji, objekat će se sastojati od prizemlja, tri sprata i potkrovlja. Ukupna površina kojom će raspolagati zgrada iznosit će 1750 m². Raspolagat će smještajnim kapacitetom od 186 ležajeva.

Ovo svakako predstavlja krupan korak, ali podsjećamo da je ovaj korak plod sušte potrebe, u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova polaznicima Medrese u Podgorici.

„Kao najveći potencijalni investitori u ovom novom projektu se očekuju finansijeri iz Abu Dabija i Turske, uz nezaobilaznu očekivanu pomoć od muslimana Crne Gore, kako onih koji u njoj žive, tako i onih u dijaspori. Posebno apelujemo da privredni sektor - privatne firme nađu sebe u ovom projektu, kako bi uvakufili dio svog truda i imetka u cilju dobrobiti vlastitog napretka i poslovanja" - saopšteno je iz Mešihata.

(www.monteislam.com)