A+ A A-

Čapljina: Uvakufio imovinu, kuću i zemljišne parcele

Nazif Hadžiomerović iz Opličića, Medžlis Islamske zajednice Čapljina, uvakufio je svu svoju imovinu, kuću i zemljišne parcele za potrebe vjersko-prosvjetnog života na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. 

Tim povodom, u skladu sa promocijom kulture novih uvakufljenja, direktor Vakufske direkcije mr. Senaid Zajimović je u subotu, 13. 02. 2009. g., posjetio džemat Opličiće, Medžlis IZ Čapljina. U pratnji direktora bili su: mr. Mustafa Hasani, predsjednik Upravnog odbora Vakufske direkcije i prof. dr. Ismet Bušatlić, dekan Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu. 

oplicici-2010

Rahmetli hadži Nazif Hadžiomerović, iz Opličića, uvakufio je svu svoju imovinu, kuću i zemljišne parcele u ukupnoj površini od 39.301 m2 u korist Vakufske direkcije, a u cilju unaprijeđenja vjersko-prosvjetnog života na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Tom prilikom predstavnici Vakufske direkcije i Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva su obišli uvakufljeno imanje, razgovarali sa glavnim i mjesnim imamom, kao i mještanima džemata Opličići. 

Rahmetli hadži Nazif nije imao svojih potomaka, ali se odlučio na uvakufljenje svoje imovine koja je značajne vrijednosti i time dao primjer da se tradicija velikih vakifa u BiH nastavlja.

Molimo Uzvišenog Allaha, dž.š., da hadži Nazifa obaspe svojim rahmetom i magfiretom!