A+ A A-

Priznanje ''Hasan ef. Škapur'' pripalo Kulturnom centru ''Kralj Fahd''

U ponedjeljak 08. 02. 2010. godine, u Uredu muftije zeničkog održana je sjednica Komisije za dodjelu nagrade i priznanja iz fonda ''Hasan ef. Škapur''. Fond ''Hasan ef. Škapur'' ustanovljen je pri Medžlisu IZ Tešanj 2005. godine, a namjena mu je stipendiranje učenika i studenata i dodjela nagrada i priznanja zaslužnim naučnim radnicima, pojedincima, organima i ustanovama u BiH i šire za doprinos u razvoju islamskih, posebno hadiskih znanosti. Nagrada i priznanje dodjeljuju se jednom godišnje i to povodom 12. rebiu-l-evvela.

U proteklom periodu za doprinos u razvoju hadiske znanosti dobitnici nagrade i priznanja bili su: prof. dr. Omer Nakičević (2005.), prof. Mehmedalija Hadžić (2006.), dr. Šefik Kurdić (2007.), dr. Fuad Sedić (2008.), prof. Mahmut Karalić (2009.).

IMG_4936

Komisija za dodjelu nagrade i priznanja iz fonda ''Hasan ef. Škapur'' u sastavu: Edib Turalić, predsjednik IO Medžlisa IZ Tešanj, mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa IZ Tešanj, prof. dr. Ismet Bušatlić, dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i mr. Ejub ef. Dautović, muftija zenički, donijela je Odluku da dobitnik ovogodišnje nagrade i priznanja za doprinos u razvoju hadiske znanosti bude Kulturni centar ''Kralj Fahd'' Sarajevo. Nagrada i priznanje bit će uručeni 12. rebiu-l-evvela 1431. h.g./ 26. februara 2010. godine u Tešnju.