A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Maglaj

U cilju upoznavanja sa realizacijom nastave iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka, statusom vjeroučitelja, kao i nastavak dobre saradnje Muftijstva zeničkog i obrazovnih institucija na području Muftiluka, muftija zenički je u petak 05. 02. 2010. godine boravio u posjeti Mješovitoj srednjoj školi Maglaj i OŠ ''Maglaj'' u Maglaju. Muftija se susreo sa direktorima pomenutih škola, g-đom Halimom Brakmić i gosp. Salimom Čičeklićem, a zajedno sa muftijom u posjeti bili su glavni imam Medžlisa IZ Maglaj Izudin ef. Kruško i sekretar Ureda muftije Edin ef. Kavazović.

IMG_4917

Prilikom susreta izraženo je zadovoljstvo procentima polaznosti učenika na Islamskoj vjeronauci. U Srednjoj mješovitoj školi od 617 učenika Bošnjaka, 562 ili 83,35% pohađa vjeronauku, dok u OŠ ''Maglaj'' od 884 učenika Bošnjaka, vjeronauku pohađa 857 ili 95,01%.

IMG_4926

Istog dana, muftija je posjetio i džemat Kosova gdje je klanjao džuma-namaz i održao hutbu. Muftija je u svom obraćanju, između ostaloga, pohvalio džematlije džemata Kosova koji su u protekloj godini kroz tri projekta u džematu: ugradnju centralnog grijanja u džamiju, imamsku kuću i mektebsku učionicu, izgradnju šadrvana u haremu džamije te uređenje mjesnog mezaristana investirali preko 50.000 KM.