A+ A A-

Austrijski ambasador Martin Pammer posjetio IZ u Crnoj Gori

reis-cg-austr-ambasadorU ponedeljak, 01.02.2010. godine, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić sa glavnim imamom u Podgorici Džemom ef. Redžematovićem primili su ambasadora Austrije u Crnoj Gori, njegovu ekselenciju Martina Pammera. Gost se interesovao o sadašnjem položaju i prilikama u kojima žive muslimani u Crnoj Gori, uz poseban akcenat na položaj koji Islamska zajednica zauzima u Crnoj Gori. Domaćini su gospodina Pammera iscrpno informisali o ovim pitanjima, a između ostalog bilo je riječi i o statusu Medrese u Podgorici, procesu restitucije vakufske imovine i drugim aktivnostima Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Ujedno, od strane domaćina je pozdravljena ideja ambasadora o međuvjerskom dijalogu kojeg treba pokrenuti, kako na državnom nivou, tako i na nivou glavnog grada. Reis Rifat ef. Fejzić, je podvukao da islam kao vjera poznaje i u suživotu priznaje drugačije i različito, uz međusobno uvažavanje prava na slobodu odabira vjere.

Očekujemo da ova posjeta njegove ekselencije, gosp., Pammera Islamskoj zajednici neće biti poslednja, te da će biti začetak plodne saradnje.

(www.monteislam.com)