A+ A A-

Muftija zenički posjetio Medžlis IZ Teslić

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović jučer (01. 02. 2010. godine) boravio je u posjeti Medžlisu Islamske zajednice Teslić. Tom prilikom, muftija je zajedno sa glavnim imamom Mirzom ef. Zolotom i sekretarom Muftijstva Edinom ef. Kavazovićem posjetio Osnovnu školu ''Dositej Obradović'' u Blatnici. Delegaciju Muftijstva primila je direktorica Mangala Petković, zajedno sa Vanesom Borić, predsjednicom školskog odbora i pedagogicom Bojanom Lazić.

IMG_4883

Škola u Blatnici udaljena je 25 km južno od Teslića prema obroncima Vlašića. U svom sastavu osim centralne, škola ima devetorazrednu područnu školu u Kamenici i dvije petorazredne škole: Mladikovine i Slatina koje pohađaju učenici Bošnjaci-povratnici. Školu pohađa 613 učenika od kojih je 29% Bošnjaka-povratnika.

Cilj navedene posjete bio je upoznavanje sa realizacijom nastave iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka, statusom vjeroučitelja, kao i nastavak dobre saradnje Muftijstva zeničkog i obrazovnih institucija na području Muftiluka.

IMG_4892

Istog dana, muftija se susreo sa predsjednikom IO Medžlisa IZ Teslić Fadilom ef. Halilovićem, glavnim imamom Mirzom ef. Zolotom, te predsjednikom i članovima džematskog odbora gradskog džemata Stenjak. Na sastanku je zaključeno da se u narednom periodu raspiše konkurs za popunu radnog mjesta imama Gradske džamije džemata Stenjak.

Građevinski radovi na Gradskoj džamiji u Stenjaku u završnoj su fazi, a s obzirom da su finansijske mogućnosti povratnika u ovom džematu iscprljene, sa sastanka je upućen apel za pomoć u finansiranju završnih radova na džamiji.