A+ A A-

Saopćenje Mešihata IZB u Njemačkoj

logo-igbdKamp-Lintfort - Offenabch/M, 25.01.2010. Mešihat IZB-a u Njemačkoj izdaje saopćenje za javnost u kojem se kaže: 

Predsjednik Mešihata IZB-a u Njemačkoj Muftija Mustafa ef. Klanco podnio je ostavku na mjesto predsjednika Mešihata IZBNJ. Tekst ostavke na ovu dužnost predao je predsjedniku Sabora IZB u Njemačkoj u kojoj je naglasio da su se navršila četiri mandata na čelu IZBNJ sa 10.01.2010. godine.

 Po primanju teksta ostavke predsjednik Sabora IZBNJ je zatražio da Muftija Mustafa ef. Klanco povuče ostavku ili da u tehničkom mandatu i dalje bude predsjednik Mešihata IZBNJ dok se ne steknu uslovi za održavanje izbora u IZBNJ i okonča izborna procedura.

U odgovoru predsjedniku Sabora IZBNJ Muftija Klanco je prihvatio da obnaša dužnost u tehničkom mandatu i zatražio da se izborni proces završi do kraja 2010. godine. Muftija Mustafa ef. Klanco je ponovo pokrenuo i pitanje mandata muftije koji je dao na raspolaganje reisu-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću još u 2009. godini. Mešihat/Muftijstvo IZBNJ obavještava članove IZBNJ da će se i dalje raditi na započetim projektima i da se neće dozvoliti da ostavka predsjednika Mešihata utiče na rad organa IZBNJ i IZB u Njemačkoj u cjelini, kaže se u saopćenju za javnost Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.