A+ A A-

Direktor Vakufske direkcije posjetio Medžlis IZ Visoko

U petak, 22. februara 2010. godine, direktor Vakufske direkcije mr. Senaid Zajimović je posjetio Visoko i održao sastanak sa glavnim imamom Medžlisa IZ Visoko Ibrahim ef. Hadžićem po pitanju razmatranja načina korištenja vakufske imovine u kompleksu bivše kasarne „Ahmet Fetahagić" u Visokom u površini od 88.229 m2.

Posjeta-Visoko-2010

U pratnji direktora je bio Amel Mešić, sekretar Vakufske direkcije, a sastanku su prisustvovali i privrednici sa područja Visokog: Džemal Čabaravdić, direktor Vispaka i član Sabora Islamske zajednice, Zekerijah Kovo, vlasnik TC Kovo Comercce Visoko, Amir Zukić, direktor VGT osiguranja i Nedžad Hadžimehanović, direktor Filijale Sparkasse banke Visoko. Predmetna vakufska imovina je nacionalizirana u bivšem sistemu, a vraćena je Vakufu 2008. godine odlukom Vlade Federacije BiH.

Posjeta-Visoko-2010-1

Nakon bogate i plodne diskusije konstatirano je da je vraćena imovina blagodat koju treba iskoristiti za potrebe šire društvene zajednice.

 

Sastanak je završen zaključkom da Medžlis IZ Visoko formira radno tijelo koje će imati zadatak da razmotri način korištenja vakufske imovine u kompleksu bivše kasarne „Ahmet Fetahagić" u Visokom u cilju izrade idejnog projekta i pronalaska investitora.

Direktor Vakufske direkcije je istakao da će Vakufska direkcija u svom budućem radu podržati i pomoći u realizaciji svih projekata medžlisa Islamske zajednice koji se odnose na revitalizaciju i unaprijeđenje vakufske imovine.