A+ A A-

Bošnjačka kulturna zajednica u Novom Pazaru

logo_bkzU Novom Pazaru osnovana Organizacija pod imenom „Bošnjačka Kulturna Zajednica". Cilj organizacije je borba za očuvanje i afirmaciju nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta Bošnjaka.  Organizacija je registrovana kod nadležnog državnog organa.

Za predsjednika Organizacije izabran je prof. dr Mevlud Dudić a za zamjenika predsjednika mr Nusret Nicević. Za potpredsjednike izabrani su dr Rifat Redžović, Hako Duljević i Edin Salković.

Predsjednik izvršnog odbora je Samir ef. Tandir. Funkciju predsjednika skupštine Bošnjačke kulturne zajednice obavljaće dr Almir Pramenković, a funkciju potpredsjednika Sead Šaćirović. Za generalnog sekretara imenovana je dr Amela L. Zoranić.

Organizacija će se predstaviti široj javnosti na promotivnoj skupštini koja će biti upriličena u utorak, 26.1.2010. godine, u 13 časova u Velikoj sali Doma kulture u Novom Pazaru.

Rukovodstvo bošnjačke kulturne zajednice održaće konferenciju za novinare u ponedeljak, 25.1.2010. godine u sjedištu Organizacije, ulica Rifata Burdževića bb - Gradski Trg u Novom Pazaru.

(www.islamskazajednica.org)