A+ A A-

Održano zasjedanje Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Bosanska Gradiška

U Liskovcu je 16. januara 2010. godine održano zasjedanje Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Gradiška. Na zasjedanju je rezimirano opće stanje na produčju ovog medžlisa te je usvojen izvještaj o radu. Predsjedavajući Skupštine, a ujedno i predsjednik Izvršnog odbora gospodin Ismet Raković istakao je da se na svakoj sjednici Izvršnog odbora pažnja  posebno treba posvetiti daljoj obnovi porušenih džamija, te normalizaciji vjerskog života. Opširni izvještaj o VP radu medžlisa podnio je Zejnil-ef. Latifović, glavni imam  Medžlisa kazavši da je stanje u odnosu na raniji period povoljnije. Na Skupštini medžlisa prezentirana je i zvanična web prezentacija Medžlisa IZ-e Bosanska Gradiška, koja je počela sa radom početkom ove godine - www.mizbosanskagradiska.com.

IMG_0798

Skupštini Medžlisa prisustvovao je i banjalučki muftija, Edhem-ef. Čamdžić, koji je istakao da je ovaj medžlis u proteklom periodu ostvario niz izvanrednih rezultata. Muftija je zahvalio svima koji su doprinijeli da ovaj medžlis bude jedan od primjera na području Banjalučkog muftiluka, naglašavajući posebno pedantnost u radu svih službi u medžlisu. Prisutnima se obratio i Ermin-ef. Vučkić, glavni imam iz Ključa. Inače Skupština Medžlisa protekla je u najboljem redu gdje su usvojeni svi izvještaji za protekli period.

Skupština Medžlisa zaključkom je podržala sve aktivnosti Rijaseta IZ u BiH, kao i reisu-l-uleme dr. Mustafe ef. Cerića. I pored toga, što je u izvještajnoj godini na sceni nezapamćena hajka na najviše organe Islamske zajednice, muslimani Bosanske Gradiške to vide kao pokušaj pojedinih da izazovu razdor među muslimanima. Muslimani to prate sa velikim žaljenjem, ali uvijek stoje na strani institucija Islamske zajednice, koja im je omogućila da svoj vjerski život organizuju normalno u odnosu na raniji period poslije ratnih dešavanja i svakodnevnih izazova.

(www.mizbosanskagradiska.com)