A+ A A-

Saopćenje Udruženja Ilmijje MIZ-e Brčko povodom napada na imama

ZNAKIZ1Udruženje Ilmijje Medžlisa Islamske zajednice Brčko najoštrije osuđuje atak na na glavnog imama MIZ-e Brčko, Mustafu ef. Gobeljića koji se desio u jutarnjim satima u petak 01. januara 2010. godine ispred zgrade u kojoj Mustafa ef. živi sa svojom porodicom, a o kojem su, u proteklim danima, izvještavali mnogi mediji.

Naime, nekoliko, za sada neidentificiranih, lica zaustavila su svoj automobil ispred zgrade, zatim dozivali  efendiju Gobeljića i vrijeđali ga, govorili vulgarnosti i psovali mu „njegovog Allaha"!

Udruženje Ilmijje poziva sve relevantne faktore u Brčko Distriktu da osude ovaj podli napad na ličnost i porodičnu intimu Mustafa efendije, kako se ne bi stekao dojam da izostanak javne osude znači prećutno odobravanje napada na objekte i zvaničnike IZ-e, koji iz dana u dan, izgleda, postaju dio trenda u Brčkom.

Podsjećanja radi, samo prije nekoliko dana izvršen je atak na Atik-Savsku džamiju, a čijeg je počinioca Policija Brčko Distrikta vrlo brzo privela i predala na daljnju obradu. I u ovom slučaju očekujemo brzu i energičnu reakciju Policije, ali i pravosudnih organa Brčko Distrikta.

(www.medzlisbrcko.ba)