A+ A A-

Otklonjene teškoće oko pristupa web-portalu

ZNAKIZ1Otklonjene su teškoće oko pristupa Rijasetovom web-portalu koje su zabilježene posljednjih nekoliko dana. Zbog prevelikog broja zahtjeva za konekcijom, a usljed, naročito posljednjih mjeseci, stalnog rasta posjećenosti Rijasetovog web-portala dolazilo je do zagušenja i opterećenosti servera, što je rezultiralo teškoćama u pristupu ili potpunoj nedostupnosti web-portala. Posebno veliki broj posjeta evidentiran je u danima pred Ramazanski i Kurban bajram i tokom mjeseca ramazana kada se broj dnevnih posjeta penjao i do četiri hiljade, što se odražavalo na funkcionalnost portala.

Usljed ovih poteškoća, a obzirom na pojačani interes javnosti, kako iz domovine tako i iz dijaspore, za internet prezentacijom Islamske zajednice i njenim sadržajima bilo je neophodno tehnički pojačati postojeće resurse. U cilju stvaranja što kvalitetnijih pretpostavki za funkcioniranje web portala i pružanja što bolje usluge posjetiocima, Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odlučio se za iznajmljivanje zasebnog servera. Nadamo se da će se na ovaj način dugoročno stvoriti pretpostavke za efikasniji rad portala, na zadovoljstvo naših vjernih posjetilaca. Isto tako ovo je još jedan pokazatelj da Rijaset Islamske zajednice, shodno svojim ograničenim resursima, nastoji komunicirati sa svojim članovima i javnošču koristeći se savremenim tehničkim dostignućima i držati korak sa modernim društvenim kretanjima i time pokazuje poštovanje prema svojoj javnosti i veoma raznolikim potrebama i afinitetima te javnosti.

Ovom prilikom želimo se izviniti svim posjetiocima koji prethodnih dana nisu uspjevali  ostvariti pristup web portalu i zbog toga što nisu bili u mogućnosti da ostvare svoje pravo, odnosno da budu informirani o aktivnostima Islamske zajednice na način na koji su to redovno činili posljednjih godina, tražimo njihov halal. Nadamo se da sličnih problema u narednom periodu neće imati.

Također, našim vjernim posjetiocima želimo se zahvaliti na iskazanom povjerenju i vjernosti, njihovom doprinosu sadržajima portala, prijedlozima i sugestijama. Dakako, mi smo tu zbog vas i istinski nas raduje svaki vid saradnje, a svi vaši prijedlozi i sugestije se veoma ozbiljno razmatraju, a vrlo često i implementiraju.

 

Uredništvo web portala www.rijaset.ba