A+ A A-

Podrška Saboru IZ od Savjeta Muftijstva bihaćkog

bihac1Savjet Muftijstva bihaćkog na sjednici održanoj 08. novembra 2009. godine u Bihaću pored ostalog raspravljao je i o  shemama nastalim u  Uredu visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini a kojima se najviši autoriteti i visoki dužnosnici Islamske zajednice svrstavaju među kriminalce i teroriste i tim povodom usvojio je slijedeći 

    ZAKLJUČAK

 Savjet Muftijstva bihaćkog bezrezervno podržava Izjavu Sabora IZ-e i daje punu podršku Reisu-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću u njegovim nastojanjima da odbrani čast i dostojanstvo Islamske zajednice i Bošnjaka od  optužbi, podmetanja, diskriminacije i napada bez obzira odakle oni dolazili.

  Nama je sasvim jasno da Islamska zajednica, koja je u agresiji na BiH  stala uz svoj narod i koja je i danas uz njega,  kao  veliki moralni autoritet smeta svima onima koji bi željeli da unište i Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake a i Islamsku zajednicu. Obzirom da nisu uspjeli da svoje ciljeve ostvare tokom agresije na našu domovinu nastoje to učiniti sada ne birajući sredstva.

         Jasno nam je da se  u trenutku kada se rješavaju mnoga  pitanja od životne važnosti  za Bosnu i Hecegovinu i Bošnjake nastoji što više oslabiti ionako slaba bošnjačka pozicija.

         Zato  pozivamo sve ljude od ugleda i autoriteta, a posebno one iz Islamske zajednice,  da dignu svoj glas i pridruže se Reisu-l-ulemi u odbrani  časti i dostojanstva  Bošnjaka  i tako pokažu da Reisu-l-ulema u ovoj borbi nije sam nego da ima naše puno povjerenje i podršku.

        Također pozivamo sve naše vjernike da ne nasjedaju na medijske konstrukcije koje se već dugo fabrikuju u nekim  televizijskim kućama kao i pojedinim  printanim medijima a kojima je osnovni cilj omalovažiti, obezvrijediti, poniziti i popljuvati sve ono što je nama drago i sveto, te uništiti naše međusobno povjerenje koje je jedan od temelja naše opstojnosti, kaže se u zaključku Savjeta Muftijstva bihaćkog.