A+ A A-

Osma svečana dodjela diploma na FIN-u

U subotu, 7. 11.2009. godine, u Velikom atriju Fakulteta izvršena je osma po redu svečana dodjela diploma diplomantima i magistrantima ovoga Fakulteta. Diplome je dobilo ukupno 59 svršenika na tri smjera ovoga Fakulteta: Teološkom smjeru, Smijeru religijske pedagogije i Smjeru za imame, hatibe i muallime.
Dodijeljene su i posebne nagrade i priznanja najuspješnijim studentima po smjerovima.

Dodjela-diploma-FIn-2009

Najuspješnija studentica na Teološkom smjeru i ujedno najuspješnija u ovoj generaciji je: Emina Ćeman, prosjek ocjena 9.39
Najuspješnija studentica na Smjeru religijske pedagogije je, ponovno djevojka, Merima Leka, prosjek ocjena 8.00.
Najuspješniji diplomant Smjera za imame, hatibe i muallime je Amir Durić, prosjek ocjena, 9.19.
U protekloj akademskoj godini na Fakultetu islamskih nauka odbranjeno je pet magistarskih radnji, jedna dama, prva među magistrantima na ovom fakultetu i četiri muškarca. Kuriozitet je da su svi ovogodišnji magistranti muškarci ujedno i hafizi Kur'ana časnog.
To su:

1. Dizdarević hfz. Mevludin, rođ. 21. 1. 1974. god. u Vrselju, Zenica, od oca Abdulaha i majke Salihe. Magistarski rad o temi: Mustafa Busuladžić i njegovo razumijevanje suodnosa islama i Zapada uspješno je odbranio 3. 6. 2009. godine. Imam je Ensar džamije u Zenici.

2. Duranović hfz. Elvir, rođ. 13. 8. 1971. god. u Jajcu, od oca Muje i majke Paše. Kroz svoj magistarski rad analizirao je Tragove staroslavenske tradicije u praksi bosansko-hercegovačkih muslimana i odnos islamskih učenjaka prema njima, i uspješno ga je odbranio 28. 5. 2009. g. Imam je gradske, Sultan Ahmedove, džamije u Bugojnu.

3. Husejnović hfz. Safet, rođ. 4. 8. 1972. god. u Šerićima, Zenica, od oca Asima i majke Zilhe. Magistarski rad o temi: Izučavanje tedžvida u Bosni iHhercegovini od 1878. do 1978. uspješno je odbranio 6. 7. 2009. godine. Imam je Sejmenske džamije u Zenici.

4. Musić hfz. Kenan, rođ. 21. 4. 1979. god. u Sarajevu, od oca Šemsudina i majke Medihe. Diplomu o visokoj spremi stekao na Fakultetu Usulu-d-din Univerziteta Al-Azhar u Kairu i na Šerijatskom fakultetu u Damasku, a 29. 6. 2009. godine uspješno je odbranio magistarski rad o temi: Džihad u djelu Mustafe Pruščaka"Radost gazija": studija hadiskog aspekta djela. Viši je asistent na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

5. Sijamhodžić-Nadarević Dina, rođ. 2. 8. 1981. god. u Cazinu, od oca Saliha i majke Derviše. Diplomu o visokoj spremi stekla na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu i Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a 1. 7. 2009. godine uspješno je odbranila magistarski rad o Samovrednovanju odgojno-obrazovnog rada u medresama. Ona je prva žena koja je magistrirala na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. Viši je asistent na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Dodjela-diploma-FIn-2009-2

Prisutnima su se obratili dekan FIN-a prof. dr. Ismet Bušatlić i generalni sekretar Rijaseta IZ gosp. Muhamed Salkić. Diplome su dijelili: prof. dr. Omer Nakičević, profesor emeritus, prof. dr. Jusuf Ramić, profesor emeritus, prof. dr. Ismet Bušatlić, dekan, prof. dr. hfz. Fadil Fazlić, prodekan za finasije i prof. dr. Zuhdija Hasanović, prodekan za nastavu.
Program su vodili mr. Zehra Alispahić i mr. Amrudin Hajrić.

(www.fin.ba)