A+ A A-

Ispod časti

Zeljko_Milicevic_1001Ispod časti je da Sabor Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini mora reagirati na neprimjerne, neistitinite, zlonamjerne i ljudski neprihvatjlive optužbe kojim se blati jedan cijeli narod, vjera, kultura, povijest, način života, a i na kraju, i cijela zemlja.

Na to blaćenje treba reagirati sudskim procesom i to odmah i potpuno, do kraja. Ispod časti je zahtijevati od Valentina da on to kazni, kad je on besčasno nama nametnut. Međutim, nama je nametnuto da živimo bez časti. Ali, samo do tog trenutka kad se mi svi odlučimo da smo časni ljudi i časno društvo i zbacimo te nametače. Postoje instrumenti i procesi za to.

Današnja vremena su nam, u stvari, oduzeta sve dok ih mi ne zgrabimo svojom voljom i slobodom. Volja i sloboda su nam Bogom dane i nema čovjeka koji bi mogao polagati pravo da nam ih uskrati - ako mu mi ne damo to pravo. U tom davanju prava, i zahtijevanju prava, je moć koje mi još uvijek nismo svijesni.

Katolička crkva u Bosni i Hercegovini bi trebala dignuti svoj glas i stati rame uz rame sa Saborom Islamske zajednice jer se blaćenjem pripadnika jedne vjere blate pripadnici sviju vjera. Taj stav joj ne bi smio biti ispod časti, već dužnost.

Ispod časti je, danas, nakon Genocida, još uvijek morati tumačiti svijetu, uključivo Valentinu, da je Srpska pravoslavna crkva blagosiljala, odnosno posvećivala, one koji su potom odlazili u organizirane pohode pljačke, silovanja, ubojstva i, na kraju, Holokausta.

Taj Ured visokog predstavnika koji bi, da je častan, trebao biti ponizan pred Bosnom i Hercegovinom i pogotovo pred žrtvama jednog cijelog naroda i vjere, treba izmjestiti iz Bosne i Hercegovine i premjestiti tamo gdje mu je časno mjesto - u Beograd. Tamo je narod koji je bacio svoju čast u pakao i koji se neće i ne želi pokajati za grijehe počinjene u njegovom imenu. Tamo treba Europa nametati svoju nečasnu prisutnost, a ne u Sarajevu! Tamo, u Srbiji, je nacija koja ne može niti samoj sebi vladati, a kamo li drugima! Tamo su vrhovni, ultranacionalistički i (ne)vjerni teroristi. Pred očima nečasnog svijeta su se dokazali. Valentin, je onda, izgleda, bio malo dijete.

Valentin je danas odraslo dijete, ali bez časti. Obraćanje njemu je ispod časti.

(www.bosnjaci.net)