A+ A A-

Ramazanske aktivnosti u Bosanskoj Kostajnici

Nakon posjete bihaćkog muftije Hasana ef. Makića prvoj teraviji u Medžlisu IZ Bosanska Kostajnica, aktivnosti povodom  mjeseca ramazana tekle su ustaljenom dinamikom.

B-Kost-Bedr2

17. noć ramazana, noć Bedra, omladina ovog medžlisa bila je u posjeti Medžlisu IZ i džemat Sisak. Nakon omladinskog iftara i teravije održan je prigodan program i omladinsko sijelo. Slijedeću noć sličan prigodan program obilježen je i u džamiji Azizija u Bosanskoj Kostajnici gdje je učešće uzeo i mali hor Azizija.

Nakon toga medžlise su tradicionalno za jednu teraviju zamjenili imami Bosanske Kostajnice i Bosanskog Novog Haris ef. Ahmić i Dukić ef. Suad.

B-Kost-Bedr

27. noć mjeseca ramazana, noć Kadra, medžlis IZ Bosanska Kostajnica ugostio je hor iz Bosankog Novog kojom prilikom je izveden prigodan program.

Kako je već uobičajeno, vrlo poučno prigodno predavanje od strane profesora sa Islamsko pedagoškog fakulteta iz Bihaća Dr. Terzić Izeta privuklo je veliku pažnju prisutnih. Profesor se osvrnuo na očuvanje islama na prostorima RS, te ramazanskim blagodatima.

 

Mesud Hrustić