A+ A A-

Kontinuirani napadi na džamiju u Donjoj Puharskoj

dzamija_puharskaU džematu Donja Puharska koji teritorijalno pripada Medžlisu Islamske zajednice Prijedor u posljednje vrijeme su učestali napadi na novoizgrađenu džamiju.

Od početka povratka Bošnjaka u Prijedor na ovu džamiju su bili česti napadi, a kako su ljetos privedeni kraju završni radovi na vanjskom izgledu stavljanjem fasade, napadi su sve učestaliji.

Već nekoliko puta u toku mjeseca Ramazana verbalno su napadani vjernici na molitvi. Glavni imam Merzuk ef. Hadžirušidović koji u ovom džematu  radi kao džematski imam zajedno sa predsjednikom džematskog odbora tražio je prijem kod načelnika Opštine Prijedor, kako bi o ovom starom, ali sada izraženom problemu mogli razgovarati.

No, od načelnika Marka Pavića su dobili odgovor kako smatra da nema potrebe za sastankom te da će biti prilike da se razgovara.

Također vam dostavljamo link na kojem možete pogledati kako korisnik pod nazivom 052 ponos na internetu raspiruje nacionalnu mržnju prikazujući kamenovanje džamije u gore navedenom džematu uz najgore uvrede upućene Bošnjacima.

http://www.youtube.com/user/052ponos

Izražavamo protest te smatramo da policija ima načina da sve ovakve korisnike koji šire vjersku i nacionalnu mržnju identifikuje i kazni, kaže se u reakciji Medžlisa Islamske zajednice Prijedor.