A+ A A-

Iftar u Višegradu

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Višegrad i predsjednik Skupštine Opštine Višegrad mr. Bilal-ef. Memiševic priredili su iftar u gradskoj Carevoj džamiji. Na iftaru je bilo oko 200 ljudi. Iftaru su prisustvovali džematlije povratnici, predstavnici javnog i političkog života Bosne i Hercegovine, predstavnici Islamske zajednice u Srbiji, imami sa prostora Goraždanskog muftijstva, predstavnici privrednih preduzeća i nevladinih udruženja.

Iftar-Visegrad-2009-2

Čast nam je bila ugostiti uvažene: muftiju goraždanskog Hamed-ef. Efendića,  muftiju beogradsko-novosadskog Rešad- ef. Plojovića, predsjednika Sabora Islamske zajednice u Srbiji Hajra-ef.Tutića, rektora Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru prof. dr. Mevlud-ef. Dudića, predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Novi Pazar Sead-ef.Šaćirovića, ministara za izbjeglice i raseljena lica u vladi RS Omera Brankovića, predstavnika Medžlisa islamske zajednice Foča Faruk-ef. Džankića, hafiza iz Turske Ali Akbudak i predstavnicu udruženja "Višegrad 92".

 

Iftar-Visegrad-2009

Prije iftara domaćin je upriličio historijski osvrt i obilazak starog mosta vakifa Mehmed-paše Sokolovića nakon čega su gosti se uputili na iftar u Carevu džamiju. U prijatnom sohbetu prisutnim džematlijama se obratio mr. Bilal-ef. Memišević zahvalivši se gostima na odzivu i istakavši da bogatstvo nije u onome koliko čovjek može prikupiti blaga na dunjaluku već je bogatstvo koliko su nam srca vesela što se nalaze zajedno na jednom ovakvom skupu okupljeni oko Božije riječi. U svom srdačnom vazu-nasihatu prisutnima se obratio i rektor Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru prof. dr. Mevlud-ef. Dudić ističući da muslimani Srbije i Sandžaka znaju za bol i patnju koju preživjeli muslimani ovih krajeva. Nakon čega se prisutnima obratio muftija goraždanski Hamed-ef. Efendić. Akšam-namaz i teraviju-namaz je imamio gost hafiz Ali Akbudak.

(www.islamskazajednica.org)