A+ A A-

Preselio na ahiret najstariji imam u Crnoj Gori


taib-ef-alihodzicU Bijelom Polju je, 29.09.2009 godine, u 108-oj godini života, na Ahiret preselio najstariji imam u Crnoj Gori, Tajib efendija Alihodžić.
Dženaza je po emanetu kojeg je Tajib efendija ostavio obavljena na groblju pored džamije u selu Korita, gdje je dugi niz godina bio imam. Dženazu namaz je predvodio reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić.

On je istakao da je imao sreću poznavati Tajiba ef., i da je poznavati ovakvog čovjeka ogromna čast. "Tajib efendija, je rodjen u Osmanskom hilafetu, bio svjedok njegovog propadanja, preživio je pad hilafeta, preživio je nakon toga razne kraljevine, potom doba bezbožničkog komunizma, zatim cijepanje Jugoslavije, sve do današnje države u kojoj živimo. Sve ove promjene Tajib efendija je preživio kao vjernik, ostajući odan svojoj vjeri i časnom imamskom pozivu", istakao je reis Fejzić.

Njegov časni život, i preseljenje na Ahiret u ovim mubarek ramazanskim danima, najbolje govore o veličini Tajib ef. Alihodžića. Molimo Uzvišenog Allaha da mu grijehe oprosti i uvede u džennetska prostranstva milošću svojom neizmjernom!

(www.monteislam.com)