A+ A A-

Profesori medresa i fakulteta posjetili tešanjske džemate

Tradicionalno, svakog ramazana Medžlis IZ-e Tešanj priređuje zajednički iftar za predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova IZ-e u BiH (fakulteta  i medresa). Tako je i ove godine organizirao zajednički iftar u nedjelju 10. dana ramazana kome se odazvalo 20 profesora (IPF Bihać, IPF Zenica, "Gazi Husrev-begova", "Behram-begova", "Elči Ibrahim-pašina" i medresa "Osman ef. Redžović"), koji su nakon iftara posjetili isto toliko tešanjskih džemata na teravih namazu i tom prilikom se obratili prigodnim predavanjima džematlijama  (jedan dio njih je posjetio i učenike medresa na ramazanskoj praksi) čime su na najbolji način odužili ovim čestitim džematlijama i njihovim imamima koji svake godine u Fond Bejtu-l-mal Rijaseta IZ-e u BiH u toku ramazana uplate procentualno najveći iznos sredstava od svih Medžlisa u BiH.

Zajednicki-iftar-Tesanj-2009

U okviru ove posjete, profesori ovih odgojno-obrazovnih institucija su sljedećim rasporedom posjetili tešanjske džemate:

IPF Bihać;  dr. Muharem Štulanović dekan u Džemilić Planjama;  Izet Terzić u Dolac Kotlanicama; dr. Fuad Sedić u Lepenici.

IPF Zenica;  dr. Zuhdija Adilović dekan u Piljužićima; dr. Nusret Isanović u Čarši džamiji, dr. Safet Halilović u  Karadaglijama.

GHM Sarajevo;  Rešid Bilalić u  Mrkotiću; Merzuk Đulan u  Bukvi, hafiz Dževad Hrvačić u Vukovu.

"Behram-begova"  medresa iz Tuzle; Mehmedalija Čandić u Miljanovcima; mr. Sead Seljubac u Jelahu; Muharem Hasanspahić u Dobropolje Mekišu;

"Elči Ibrahim-pašina" Medresa iz Travnika;  Muharem Dautović direktor u Trepču; Kemal Avdagić  u Bobarama, Asim Hodžić  u Jablanici, Ahmed Omerdić u Kaloševiću.

"Osman ef. Redžović"  Veliko Čajno kod Visokog, Dženan Handžić u Šijama, hafiz Zijad Dervić u  Novim Miljanovcima, Dženan Rezaković u Raduši, Emir Uzunović u Ljetiniću.

(www.iz-tesanj.ba)