A+ A A-

Policija uhapsila osumnjičenog za grafit na Savskoj džamiji

Danas je u našu redakciju stigao dopis iz Policije Brčko Distrikta u kojem je saopćeno da je lice koje je ispisalo grafit (NOŽ, ŽICA, SREBRENICA) na Savskoj džamiji lišeno slobode i predato Tužilaštvu Brčko Distrikta. U saopćenju se kaže:

Izvještaj za medije

Dana 18.08.2009. godine oko 06,50 sati, policijski službenik Policije Brčko distrikta BiH uočio je grafit na Atik-savskoj džamiji koja se nalazi u ulici Konačko brdo u Brčkom.            

Odmah po saznanju na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su o svemu upoznali dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distritka BiH, te preduzeli kriminalističko-tehničke mjere i radnje na vršenju uviđaja i uklanjanja spornog grafita.

 

Nakon provedene opsežne istrage, policijski službenici su dana 19.08.2009. godine, lišili slobode lice sa inicijalima A.G. rođen 1980. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, za koje  postoji osnovana sumnja da je počinio krivično djelo ¨Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti¨ iz člana 160. stav 2. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Lice A.G. će u toku današnjeg dana uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato Tužilaštvu Brčko Distrikta BiH na dalje krivično-pravno procesuiranje.

 

(www.medzlisbrcko.ba)