A+ A A-

Muftija Zukorlić uručio Deklaraciju potpredsjednici EP

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer ef. Zukorlić u pratnji predsjednika Medžlisa Islamske zajednice Prijepolje Samir ef. Tandira sastao se sa delegacijom Evropskog parlamenta, koju su predvodili potpredsjednica g-đa Dajan Voles i član Evropskog parlamenta g-din Jelko Kacin. Sastanak je održan u Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice 10. jula 2009. god.

Tom prilikom Muftija je upoznao sagovornike o stanju ljudskih, a posebno vjerskih prava muslimana u Srbiji, te uručio Deklaraciju koju su nedavno usvojili predstavnici bošnjačkih političkih i drugih organizacija, institucija i ustanova.

Predstavnici Evropskog parlamenta su izrazili veliko interesovanje za događanja u Sandžaku i pojave nepoštivanja ljudskih prava.

Inače, visoka delegacija Evropskog parlamenta boravi u Srebrenici u povodu obilježavanja 11. jula, kojeg je nedavno Evropski parlament proglasio za Dan sjećanja na srebrenički genocid.

Potpredsjednica Voles i g. Kacin primili su nagradu „Majki Srebrenice" u znak zahvalnosti za inicijativu usvajanja Rezolucije Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici.