A+ A A-

Muftija sandžački primio delegaciju Udruženja "Majke Srebrenice"

U povodu trodnevne manifestacije "Dani Srebrenice u Sandžaku", u utorak 7. jula 2009. godine upriličen je susret glavnog muftije Muamer ef. Zukorlića sa višečlanom delegacijom Udruženja "Majke Srebrenice".

U dužem razgovoru Muftija je ukazao na značaj odlučne borbe koju vode "Majke Srebrenice" koje su uspjele da u toku proteklih 13 godina pokažu Bosni a i cijelom svijetu da je energiju genocida u Srebrenici moguće pretvoriti u inspiraciju za opšte dobro i borbu da se zločin ove vrste nikada i nigdje više ne ponovi.

U toku razgovora članice ove delegacije su upoznale domaćina o svojim aktivnostima, te brojnim preprekama sa kojima su se suočavale, a što ih nije pokolebalo u opredjeljenju i želji da dokažu da je raskrinkavanje zločina najbolji način borbe protiv zločina.

Sagovornici su se saglasili da genocid u Srebrenici za Bošnjake znači ono sto je Holokaust za Jevreje. Afirmisati svijest o srebreničkom genocidu za sve ljude znači demonstraciju humanosti, a za Bošnjake to je jedan od stubova biolosškog opstanka i očuvanja sopstvenog identiteta.