A+ A A-

Susret profesora FIN-a i profesora IPF-a

Na inicijativu muftije zeničkog, mr. Ejub-ef. Dautovića, predsjednika Upravnog odbora IPF-a, dana 16.5.2009 god., u subotu, održan je cjelodnevni susret profesora sa Fakulteta islamskih nauka iz Sarajeva i Islamskog pedagoškog fakulteta iz Zenice. Susret je zamišljen i održan kao sportsko-rekreaciono druženje kolega sa FIN-a i IPF-a, u prelijepom ambijentu u blizini parka prirode Tajan u Zavidovićiva. Domaćini ovog susreta su bili Medžlis IZ Zavidovići i Muftiluk zenički, zajedno sa IPF-om.

Nakon okupljanja u jutarnjim satima u motelu Almy, profesori sa oba fakulteta su zajedno krenuli ka atraktivnom odmaralištu koje je od Zavidovića udaljeno oko 25 km.

Druženje je nastavljeno u prirodi, na sportskim terenima za košarku i lijepim šetalištima. Domaćini su se pobrinuli za najraznovrsniju i bogatu domaću kuhinju.

Na susretu je konstatovano da je ovakav vid druženja itekako potreban i da se svakako treba nastaviti, makar jedan puta godišnje, uz učešće i kolega iz Bihaća i Novog Pazara.

Na susretu je bilo prisutno većina profesora sa oba fakulteta, uz prisustvo oba dekana, prof. dr. Ismeta Bušatlića i prof. dr. Zuhdije Adilovića,  glavnog imama MIZ Zavidovići Sulejman ef. Efendića i muftije zeničkog mr. Ejuba ef. Dautovića.

Esmir M. Halilović
(www.ipf.unze.ba)