A+ A A-

Održano XII. takmičenje polaznika mektebske nastave

U subotu, 16. 05. 2009. godine, u džematu Hranković - Medžlis IZ Teslić, održano je XII. takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog. Takmičenju su pristupili pobjednici iz sedam medžlisa Muftiluka zeničkog, i to: Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Teslić i Doboj. U kategoriji općeg znanja prvo mjesto osvojila je Kanita Krdžalić - MIZ Tešanj, drugo mjesto Refika Salkić - MIZ Zavidovići, a treće Asmir Džidić - MIZ Zenica. U kategoriji kiraet - mlađi uzrast prvo mjesto je osvojio Harun Efendić - MIZ Žepče, drugo mjesto Fatima M'walidi - MIZ Zavidovići, a treće Abdulah Haušić - MIZ Tešanj. U kategoriji kiraet stariji uzrast prvo mjesto je osvojio Davud Efendić - MIZ Zavidovići, drugo mjesto Hasan Softić - MIZ Tešanj, a treće Abdullatif Muhamed - MIZ Žepče. U ukupnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa Medžlisa IZ Tešanj, drugo mjesto Medžlis IZ Zavidovići, a treće Medžlis IZ Žepče. Takmičarima koji su osvojili prva tri mjesta uručene su diplome, novčane nagrade i prigodni pokloni.

Nakon proglašenja pobjednika, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović obratio se prigodnom besjedom, upućujući čestitke na postignutim rezultatima svim takmičarima i njihovim muallimima.

Boravak u Hrankoviću iskorišten je za posjetu šehidskom obilježju koje je prošle godine izgrađeno povodom sjećanja na 38 šehida i civilnih žrtava rata iz Džemata Hranković.