A+ A A-

Intenzivirani radovi na Čaršijskoj džamiji u Bosanskoj Dubici

S razlogom možemo istaći da je 28. aprila 2009. godine bilo svečano na održanoj sjednici Savjeta muftijstva banjalučkog u Medžlisu IZ-e Bosanska Dubica na kojoj su pored svih članova bili prisutni i brojni predsjednici medžlisa. Na sjednici se uglavnom razgovaralo o predstojećim pripremama za mektebsko takmičenje na svim nivoima te data brojna uputstva za što lakše i efikasnije sprovođenje ovog takmičenja.

Prema informacijama ovogodišnje takmičenje će biti popraćeno brojnim drugim sadržajima te sportskim susretima. Nakon sjednice svi prisutni zajedno sa muftijom banjalučkim, Edhem ef. Čamdžićem i Safet ef. Beganovićem, glavnim imamom Medžlisa IZ-e Bos. Dubica posjetili su gradilište Čaršijske džamije. Već početkom maja očekuju se radovi na pokrivanju džamije te postavci tj. montiranju specifičnog minareta koji će svakako krasiti i vratiti duh ovoj čaršiji. Izvođači radova minareta na džamiji je firma iz Krivaje-Zavidovići.

Ovom prilikom je muftija uputio poruku svim prisutnim kao i zahvalio svim Dubičancima kako povratnicima tako i onima koji žive u dijaspori na podršci i pomoći u obnovi porušenih džamija u ovome gradu.

Dubičancima se trud očigledno isplatio. Doživjeli su da se pored ostalih džamija vidi i Čaršijska džamija u centru grada.

Nadajmo se, uz pomoć Allaha dž.š., da će i ovoga puta doći do izražaja islamska svijest, koja nam je i do sada olakšavala postizanje mnogih značajnih rezultata u životu i radu naše Islamske zajednice kao što se može vidjeti iz primjera u Bosanskoj Dubici.

R. Senad