A+ A A-

Sportski susreti učenika obrazovnih ustanova IZ-e

U organizaciji Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Organizacijskog odbora za sport 1. i 2. maja u Sarajevu će se održati sportski susreti učenika obrazovnih ustanova Islamske zajednice.

Otvaranje manifestacije, na kojoj se očekuje učešće 160 takmičara iz sedam medresa i Prve bošnjačke gimnazije, predviđeno je za petak, 01. maja 2009. godine u 15.00 sati u Kulturno sportskom centru Ilidža.

Sportska natjecanja u atletskim disciplinama: trčanje na 800 m, trčanje na 200 m, trčanje na 100 m, štafeta 4x100 m, bacanje kugle i skok udalj održat će se na stadionu "Asim Ferhatović - Hase" na Koševu u petak, 01. maja 2009. godine od 8,00 do 11,30 sati. 

Natjecanje u ostalim sportskim disciplinama, uključujući turnir u malom fudbalu, košarci i stonom tenisu održavat će se u dvorani Kulturno sportskog centra na Ilidži. Finalna takmičenja održat će se 2. maja na Ilidži gdje će se održati i ceremonija zatvaranja sportskih susreta.

Sportski susreti učenika obrazovnih ustanova Islamske zajednice je postala tradicionalna manifestacija koja se održava od 1998. godine.