A+ A A-

Besim ef. Šeper dobitnik priznanja Općine Bosanska Gradiška

Na svečanoj akademiji koja je održana 24. 4. 2009. godine u Kulturnom centru Bosanska Gradiška, a u povodu dana Općine, dodijeljena su javna priznanja i zahvalnice Općine Bosanska Gradiška.

Dobitnik priznanja je i Besim ef. Šeper dugogodišnji imam u džematu Obradovac, Medžlis IZ-e Bosanska Gradiška. Dodijeljeno mu je priznanje na dugom angažmanu u Islamskoj zajednici gdje je dao nemjerljiv doprinos kako na polju organizacije vjerskog života, tako i na polju humanosti kao dugogodišnjeg davaoca krvi, promoviranja suživota, međuvjerske i međureligijske tolerancije, pogotovo u ratnom periodu u kojem je Besim ef. Šeper neprestano službovao te osnaživao oko 3.000 muslimana da ostanu u svojim domovima u toku agresije na našu zemlju.

Interesantno je kazati da je ovo prvi put nakon rata da Općina uruči javno priznanje jednom vjerskom službeniku. Povodom dobijanja priznanja Općine Bosanska Gradiška Besim ef. Šeper je kazao: Hvala svima koji su podržali ovaj prijedlog. Ovo priznanje primam s velikim ponosom i nadom da će i dalje vladati vrijednost slobode, dijaloga suživota i tolerancije na ovim prostorima. Ovo priznanje dijelim sa svim muslimanima Bosanske Gradiške i dijaspore a pogotovo sa onima koji su čitav ratni period bili uz mene i čuvali žišku islama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

R. Senad