A+ A A-

Internet stranice srebreničkog genocida u Saint Louis-u

Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA), krovna organizacija Bošnjaka SAD-a i Kanade, sa zadovoljstvom obavještava javnost o otvaranju internet stranice za Udruženje preživjelih srebreničkog genocida sa sjedištem u Saint Louis-u, Missouri, inače članicu Koordinacije KBSA Missouri.

Oficijelna stranica Udruženja preživjelih srebreničkog genocida je aranžirana pod direkcijom članova Upravnog odbora Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike: Daniel Toljaga, tehnička obrada i Murat Muratović, informativna obrada, a arhivna građa je dostavljena od strane Bosnian Media Group. Ovo je samo jedan u nizu aktivnosti KBSA koja će omogućiti da preživjeli srebreničkog genocida imaju svoj glas i mogućnost širenja istine o najvećem genocidu u Europi poslije Drugog svjetskog rata.

Srebrenički genocid je rezultirao protjerivanjem 30,000 stanovnika UN zaštićene zone kao i masovnim pogubljenjem najmanje 8,372 Bošnjaka, uključujući i preko 500 maloljetne djece. Pozivamo vas da posjetite oficijelnu stranicu Udruženja preživjelih srebreničkog genocida na adresi: www.Srebrenica95.com.