A+ A A-

Svečano potpisivanje ugovora o projektovanju Studentskog doma

Na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu 10. 4. 2009. god. svečano je potpisan Ugovor o projektovanju Studentskog doma.

Ugovor su potpisali prof. dr. Ismet Bušatlić, dekan, u ime Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, naručioca projekta, i gosp. Ahmet Kapidžić, predstavnik ADS Studija, d.o.o. Sarajevo,  firme koja će raditi idejni i izvedbeni projekat objekta Studentskog doma.

Potpisivanje Ugovora o projektovanju obavljeno je u prisustvu gosp. Muhammeda Salkića i prof. dr. Adnana Silajdžića, članova Upravnog odbora Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, prof. dr. Enesa Karića, direktora Studentskog doma u izgradnji, doc. dr. hfz. Fadila Fazlića, prodekana za finansije, doc. dr. Zuhdije Hasanovića, prodekana za nastavu i gospođe Emine Muderizović, sekretara Fakulteta.

Uz konstatiranje obostranog zadovoljstva što je došlo do potpisivanja Ugovora o projektovanju predstavnici Fakulteta i  ADS Studija, d.o.o. Sarajevo, istakli su iskreno nadanje da će se nakon ovog čina značajnije krenuti ka pribavljanju finansijskih sredstava i samom otpočinjanju građevinskih radova na Studentskom domu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Fakultet islamskih nauka u Sarajevu je prije dvije godine obilježio trideset godina svoga rada i djelovanja, a njegovi studenti još uvijek nemaju svoj dom i prinuđeni su stanovati u privatnom smještaju, često u neuvjetnim prostorijama, koje, s druge strane, teško uspijevaju isfinansirati. 

Iskreno se nadamo da će se izgradnjom Studentskog doma ne samo riješiti pitanje stanovanja studenata, nego i uspješnije djelovati na njihovom odgoju, ali da će i oni sami time dobiti više prostora i mogućnosti za svoje vannastavne aktivnosti.

Svi oni koji i sami žele dati doprinos izgradnji Studentskog doma mogu svoje novčane priloge uplatiti na račun Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini br. 1602005500015065 kod Vakufske banke s naznakom za Studentski dom.

Z.H.

(www.fin.ba)