A+ A A-

Radna posjeta Hrvatskoj visoke delegacije Islamske zajednice u BiH

Visoka delegacija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini boravit će od 16. do 19. aprila 2009. g. u četverodnevnoj radnoj posjeti Islamskoj zajednici u Hrvatskoj.

U delegaciji Islamske zajednice u BiH bit će: reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, predsjednik Sabora IZ u BiH Edhem Bičakčić, generalni sekretar Rijaseta Muhamed Salkić, muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović, muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić, šef kabineta reisu-l-uleme Muharem ef. Hasanbegović i glavni i odgovorni urednik Preporoda Aziz Kadribegović.

Tokom posjete delegacija Islamske zajednice u BiH imat će prijem kod predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, susrest će se sa svim asocijacijama Bošnjaka u Hrvatskoj, članovima i djelatnicima Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, potom
sa kardinalom Josipom Bozanićem i glavnim rabinom Kotelom Dadom i predstavnicima Jevrejske vjerske zajednice.

Reisu-l-ulema će imamiti džumu namaz u Zagrebačkoj džamiji, a ovim susretima će prethoditi promocija knjige "Hutba u vremenu" mr. Aziza Hasanovića, u četvrtak 16. 04. u Islamskom centru u Zagrebu u okviru tribine ,,dr. Sulejman Mašović". Promotori će biti: muftija Ševko ef. Omerbašić, prof. dr. Remzija Hadžiefendić-Parić, muftija tuzlanski Husejn ef. Kavazović, nakladnik Mustafa Bećirović, reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić i autor Aziz ef. Hasanović.