A+ A A-

Natječaj za grb i zastavu medrese „Osman ef. Redžović“

Uprava medrese "Osman ef. Redžović" iz Čajangrada kod Visokog raspisala je javni natječaj za izradu grba i zastave Medrese.

Prema propozicijama javnog natječaja prijedlog likovno-grafičkog rješenja treba biti originalan i vizuelno upečatljiv, asocirati na islamski odgoj i obrazovanje u BiH, općenito, i Medresu „Osman ef. Redžović", konkretno, te biti pogodan za aplikaciju u različitim veličinama i na različitim materijalima.

Dostavljeno rješenje treba sadržavati tekstualni opis rješenja, prikaz simbola u kolor i crno-bijeloj tehnici, i prikaz simbola za upotrebu na službenim dokumentima.

Pravo učešća na konkursu i maju sva fizička i pravna lica u skladu sa zakonom. Na konkursu ne mogu učestvovati članovi konkursne komisije, njihovi bračni drugovi i bliži srodnici.

Izbor najboljih rješenja izvršit će stručni žiri. Za pobjedničke radove obezbijeđene su nagrade:

1. mjesto -1.200 KM

2. mjesto - 600 KM

3. mjesto - 300 KM

Radove dostaviti u Medresu lično ili preporučenom poštom, u zatvorenoj koverti, na adresu: Medrese „Osman ef. Redžović", Čajangrad 69, 71300 Visoko, sa naznakom: „Ne otvaraj - konkurs za izradu idejnog rješenja grba Medrese".

Natječaj je otvoren do 30. aprila 2009. Rezultati natječaja, imena nagrađenih, kao i svi pristigli radovi bit će objavljeni na internet stranici www.medresa.org.

Integralni tekst natječaja sa detaljnim smjernicama za izradu, pravilima i načinom učešća na natječaju, može se preuzeti na internet stranici www.medresa.org. Za sva dodatna pitanja može se kontaktirati uprava Medrese putem e-maila: handzic@gmail.com ili telefonom: 032/745-771