A+ A A-

Muftija zenički posjetio Općinu Doboj Istok

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je 26. 03. 2009. godine Općinu Doboj Istok gdje se susreo sa načelnikom gosp. Mehmedom Mehinovićem i njegovim saradnicima. Zajedno sa muftijom zeničkim u posjeti Općini Doboj Istok bili su predsjedavajući Skupštine ZE-DO kantona gosp. Sejad Zaimović i glavni imam Medžlisa IZ-e Doboj Bajro ef. Džafić.

Susret delegacije Muftiluka zeničkog sa načelnikom Općine Doboj Istok bio je prilika da se razgovara o aktualnoj situaciji u Općini Doboj Istok, o projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog, odnosno Medžlisa IZ-e Doboj, te o nastavku uspješne saradnje pomenutih institucija.

Istog dana, delegacija Muftiluka zeničkog posjetila je i Prihvatni centar ‘'Duje'' u kojem su smještene osobe sa socijalnom potrebom: stari i iznemogli, mentalno oboljeli, djevojke koje su žrtve trgovine ljudima i osobe koje se liječe od narkomanije i alkoholizma. Također, delegacija je posjetila preduzeće ‘'Škrebo'' d.o.o. Doboj Istok gdje se susrela sa vlasnikom i direktorom preduzeća gosp. Ibrahimom Škrebo.