A+ A A-

„Gazi Husrev-beg“ ponovo u Bosni

U Sarajevu je otpočela podjela jednokratne pomoći jetimima u Bosni i Hercegovini koju je organizirao humanitarni fond Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj „Gazi Husrev-beg".

Riječ je o sredstvima koja je u fond uplatio gosp. Omer Caan Varol iz Düsseldorfa, uposlenik „Telecom-a", koji se odrekao dijela svojih primanja u korist jetimske populacije u BiH.

Sredstva je uručio muftija Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj Mustafa ef. Klanco. „Radi se o 100 djece koja će dobiti po 100 €. Podjelu smo započeli sa 17-oro djece u Sarajevu i 10-oro u Zenici, dok će ostala djeca sredstva dobiti preko svojih muftiluka: Muftijstvo u Tuzli će predati sredstva za 15-oro djece, dok će ostali muftiluci obradovati po 10 mališana. Također, Kabinetu reisu-l-uleme ćemo uručiti sredstva za 8 jetima, da ih rasporedi shodno zahtjevima koje ima", kazao je muftija Klanco.

Po riječima muftije Mustafe ef. Klanco, fond „Gazi Husrev-beg" je za devet godina postojanja u BiH, uglavnom putem stipendija, podijelio 1 milion konvertibilnih maraka