A+ A A-

Saradnja medžlisa IZ-e Zenica i Čajniče

Na osnovu zaključka Savjeta Muftiluka zeničkog delegacija Medžlisa IZ Zenica na čelu sa Jakub ef. Salkicom, glavnim imamom posjetila je Medžlis IZ-e Čajniče dana 12.03.2009. godine sa ciljem ostvarivanja posebnog vida saradnje i prijateljstva odnosno  bratimljenja.

Tom prilikom delegacija se susrela sa predsjednikom Medžlisa IZ Čajniče Šaćirom Raščićem i glavnim imamom Emin ef. Bakalom,  gdje je prezentiran rad  Medžlisa IZ Čajniče, a potom je posjećeno mjesto gdje je bila sagrađena glavna gradska Sinan-begova džamija porušena u posljednjoj agresiji na BiH.

Istićemo da na području navedenog Medžlisa u funkciji je samo jedna novosagrađena džamija u džematu Kapin Han, a ukupan broj povratnika je oko 50 domaćinstava.

Ovom prilikom delegacija Medžlisa IZ Zenica upoznala je svoje prijatelje o aktivnostima i radu na podrućju Medžlisa IZ Zenica, te izrazila spremnost da pomogne u finansiranju plaće glavnog imama u narednoj godini, u opremanju mektebske učionice u skladu sa svim standardima i pružanju različitih vidova pomoći.

Na kraju susreta izraženo je obostrano zadovoljstvo i dogovorena je uzajamna saradnja i posjete dvaju Medžlisa IZ.