A+ A A-

Takmičenja u hifzu Kur'an-i kerima u BiH

Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Fondacijom Hifz Časnog Kur'ana organizira takmičenje u hifzu 9. i 10. maja 2009. godine u Sarajevu

Takmičenje će se održati u sljedećim kategorijama:

- za odrasle:

I - hifz cijelog Kur'ana

II - hifz 15 džuzova (ili 10 krugova)

III - hifz 5 džuzova (ili 4 kruga)

- za djecu do 12 godina

I - hifz 5 džuzova (ili 4 kruga)

Nagradni fond iznosi 11.000 KM, a takmičenje se održava uz podršku Svjetske organizacije za hifz Kur'ani-kerima iz Džedde.

Pravo učešća na takmičenju imaju svi hafizi/hafize ili osobe koje uče hifz u starosnoj dobi do 35 godina. Hafizi se mogu takmičiti samo u prve dvije kategorije. Takmičari koji su na prethodnim takmičenjima u organizaciji Rijaseta osvojili prvo mjesto mogu se takmičiti samo u višoj kategoriji u odnosu na prethodne godine.

Prijava za učešće šalje se Vjerskoprosvjetnoj službi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na adresu:

Rijaset Islamske zajednice u BiH

(za takmičenje u hifzu)

Zelenih beretki br. 17 

71000 Sarajevo

ili na fax br. 033 533-172 / e-mail: suljic.z@rijaset.ba

Formular za prijavu učešća na takmičenju može se preuzeti sa oglasne ploče web-portala Rijaseta Islamske zajednice u BiH (www.rijaset.ba) ili dobiti u medresama i islamskim fakultetima. Prijave se primaju zaključno do 30. aprila tekuće godine.

Učesnicima je obezbijeđen smještaj, ishrana, naknada putnih troškova i priznanja za učešće, kao i vrijedne nagrade za najuspješnije takmičare.

Dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 033 533-172, lokal 202.