A+ A A-

Mesna industrija Menprom bogatija za još jedan certifikat

Staviti zahtjeve i potrebe potrošača na prvo mjesto je premanenti  cilj u poslovanju  mesne industrije Menprom iz Tuzle, što je još jednom  i dokazala. Nakon  implementacije   međunarodnog  standrada  za zdravstvenu ispravnost  hrane ISO 22 000:2005, uveden  je još jedan - Halal standard.

Riječ je o Halal certifikatu koji je Mesnoj industriji Menprom dodijeljen nakon temeljitog pregleda proizvodnih procesa, tehnoloških postupaka  i uspiješno obavljenog halal certifikacijskog audita od strane Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Halal ceritifikat vlasniku komapanije Menprom, Mensuru Aliću dodijelio  je muftija tuzlanski Husein-ef. Kavazović, dok je certifikate za interene auditore halal kvaliteta uručio, mr. Osman Kozlić, predsjednik Upravnog odbora Agencije.

U opsegu halal certifikacije mesne industrije Menprom su proizvodnja i proizvodi na osnovi pilećeg mesa a to uključuje proizvode:

  • Pileći parizer
  • Pileće hrenovke
  • Pileća prsa u ovitku
  • Pileća šunka
  • Pollo šunka

Halal certifikat jamči standard tehnološke obrade mesa i mesnih prerađevina u skladu sa zahtjevima Halal standarda, uvažavajući kulturne i religiozne vrijednosti islamske zajednice.

Halal certifikat, nije tek vjerski dokument nego potvrda internacionalne snage koja svjedoči da je proizvod što sadrži Halal znak podvrgnut najstrožem nadzoru. Potrošačima osigurava da su u procesima prerade i obrade pilećeg mesa i proizvoda poštovani najstrožiji higijenski zahtjevi i stroga pravila koje zahtijevaju islamski zakoni uz istovremeno poštivanje najviših zahtjeva kvalitete i zdravstvene ispravnosti hrane.

Uvođenjem halal standarda u ovoj tvornici pokrenuta je dodatna komunikacija sa dobavljačima sirovina, s obzirom da za proizvodnju halal proizvoda svi ulazni materijali moraju, jednako tako, imati Halal certifikat.

Ova certifikacija još je jedan pokazatelj  poslovne kvalitete  kompanije Menprom i spremnost da udovolji zahtjevima potrošača i novih tržišta.