A+ A A-

Muftiluk zenički posjetila delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji

Od 12. 02. do 14. 02. 2009. godine u zvaničnoj posjeti Muftiluku zeničkom, boravili su muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić, rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru dr. Mevlud Dudić i dekan Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru hfz. dr. Almir Pramenković. Prlikom posjete navedene delegacije Muftiluku zeničkom organiziran je niz susreta na Univerzitetu u Zenici, Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, medžlisima Islamske zajednice Zenica i Tešanj i Općini Tešanj.

Prilikom posjete Univerzitetu u Zenici razgovaralo se o unaprijeđenju saradnje između Univerziteta u Zenici i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Domaćin pomenutoj delegaciji bio je rektor prof. dr. Sabahudin Ekinović.

Nakon posjete Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici, delegacija je posjetila Medžlis Islamske zajednice Zenica. Tom prilikom je u Ensar džamiji u Zenici hutbu održao muftija Muamer ef. Zukorlić, a džuma-namaz predvodio je muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović.

Sadržajan protokol posjete delegacije iz Sandžaka nastavljen je u Tešnju gdje je upriličen susret sa načelnikom Općine Tešanj gosp. Fuadom Šišićem, a potom je u organizaciji Medžlisa IZ-e Tešanj, u Centru za kulturu u Tešnju, održana tribina na temu ''Muslimani u Sandžaku'' .  Uvodničar na tribini bio je muftija Zukorlić.

Na kraju zvanične posjete delegacije Mešihata IZ-e Srbiji Muftiluku zeničkom, priređen je susret sa predstavnicima političkog i privrednog života Zenice.