A+ A A-

Čestitka reisa Fejzića povodom izgradnje Upravne zgrade Rijaseta

Podgorica - Sarajevo - Uvaženi reis-efendija,

Osobito mi je zadovoljstvo da Vama, vašim saradnicima i cjelokupnom bošnjačkom korpusu u zemlji i dijaspori srdačno čestitam početak radova na izgradnji Upravne zgrade Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini. Cijeneći Vaš sveukupni dosadašnji trud na dostojnom i dostojanstvenom predstavljanju islama i svoje zemlje, posebno me raduje da Vaš trud biva krunisan postavljanjem temelja jezgru našeg vjerskog i nacionalnog postojanja. Uvjerenja sam da će ovaj projekat doista biti jezgro koje će generisati svu pozitivnu snagu, um i energiju, i biti vodilja prosperiteta generacijama koje dolaze.



Kritika zlonamjernih je uvijek znak i potvrda da smo na dobrom putu, i da su odluke koje donosimo ispravne. Tako su i napadi i sramne optužbe pojedinih medija bez profesionalnog (ako ne ljudskog) dostojanstva pouzdan dokaz da su Vaše nakane valjane, a da će se njihovi plodovi ako Bog da vratiti Bošnjacima i muslimanima kao siguran zalog za pouzdaniju budućnost. Islamsku zajednicu u Crnoj Gori raduje to što u Islamskoj zajednici u BiH ima pouzdan oslonac, te svakim korakom kog učinite na snaženju IZ u BiH, jača naše povjerenje i pouzdanje u Vas.

U svoje lično ime, u ime Islamske zajednice u Crnoj Gori i svih njenih pripadnika, čestitam Vam početak radova na izgradnji Upravne zgrade Rijaseta IZ-e u BiH.